LEATHER CARE

Jouw tas is gemaakt van plantaardig gelooid glad leer of suède, natuurproducten die met enige zorg en aandacht een hele tijd mee gaan. Het plantaardig gelooid leer heeft een geslepen of geschuurd oppervlak en voelt daardoor fluweelachtig aan. Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer. Suède heeft een open structuur waardoor het wat besmettelijker is dan andere (gladde) leersoorten.

ALGEMEEN
Voor gebruik, spuit je rugtas in met een vochtwerende en vuilafstotende spray. Deze sprays zijn bij iedere willekeurige schoenmaker of schoenenwinkel verkrijgbaar. Test altijd eerst even de desbetreffende spray op een klein en onopvallend oppervlak voordat je je hele tas inspuit. Je tas zal je dankbaar zijn.

Vermijd, als het even kan, een stevige regenbui (voor zover je dat toch al niet van plan was). Leer is een ademend product wat niet heel goed reageert op water. Is je tas toch nat geworden? Laat je tas dan drogen bij kamertemperatuur, vooral niet bij de verwarming en laat je föhn in het badkamerkastje liggen. Een warmtebron droogt het leer uit en maakt je tas er niet mooier op. Dit zelfde geldt voor felle zon. Ben je een borreltje aan het doen op het terras? Houd je tas dan een beetje uit de zon om verkleuring tegen te gaan.

VLEKKEN

Heb je een vlek op je suède tas? De meeste vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met behulp van een suède gum. Wrijf voorzichtig met de suède gum over de vlek en je tas zal er weer als nieuw uitzien.

Behandel de vlek met een mix van 50% water en 50% natuur azijn met behulp van een schone doek. Wrijf het mengsel voorzichtig over de vlek en herhaal deze behandeling de daarop volgende dagen een aantal keer totdat de vlek weg is.

Ben je iets te enthousiast aan het frituren geweest? Wanneer je er snel bij bent kan je proberen de vetvlek met talkpoeder uit je tas te halen. Strooi een royale hoeveelheid talkpoeder op de vlek en laat dit minstens een paar uur intrekken. Klop vervolgens voorzichtig de talkpoeder van je tas. Boen of schrob niet, hiermee kan je het leer beschadigen!